HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

MAJSKI DANI KULTURE 2019

Autor: Mirjana Stankovic / Četvrtak, 16. Maj 2019 / Grupa: Vest
Slika vesti

Biblioteka Arilje i ove godine organizuje manifestaciju posvećenu proleću i Danu opštine Arilje.
Tradicionalno, Majski dani kulture počinju 22. maja, traju šest dana i završavaju se danom opštine Arilje, odnosno 28. maja.
Tokom manifestacije organizovali smo za građane opštine Arilje i za goste Arilja niz programa, kako za decu i za mlade tako i za odrasle. Preko izložbe umetničkih dela i fotografija, preko pozorišnih predstava i koncerata proslavićemo zajedno još jedno ariljsko proleće.

Prvi u nizu programa realizuje se u Gradskoj galeriji Arilje u sredu 22. maja, gde će, od 19 časova biti otvorena izložba iz Legata Jugoslava Ockoljića. Sutradan, od 20 časova na sceni Sokolskog doma gostupe predstava „Kako održavati fikus“ u izvođenju Narodnog pozorišta Užice.   Programi  zadnjeg  radni dan u nedelji početka „Majskih dana kulture“ , petak 24. maj počinju predstavom za decu „Pčelica Maja“ u 12 časova u Sokolskom domu ,  i nastavljaju se u večernjim satima. U 19 časova u Sokolskom domu biće otvorena izložba koju realizuje Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ iz Čajetine, autora Snežane Đenić posvećena životu i delu serdara Jovana Mićića: „Od hajduka do serdara, od serdara do zatočenika Gurgusovačke kule“, a sat kasnije, od 20 časova uz muziku i interpetaciju Miloša Radovića dešava se Veče korzoa.

Prvi dan vikenda , progam se seli na Ariljcima nezaobilazno mesto- Gradsku plažu, gde će se od 9 časova odvijati kulinarsko nadmetanje „Zlatni kotlić“, a u podne, u ulici Svetog Ahilija biće realizovan Atelje na otvorenom, u okviru koga će najmlađi Ariljci pokazati svoje slikarsko i crtačko umeće. Predstava „Neobični gost“  izvođenju dramske grupe „SRIK“ biće izvedena u nedelju, 26. maja od 18, 30, u Sokolskom domu, a pozorišni doživlja smenjuje književni, pa će na istom mestu, od 20 časova Dimitrije Popović predstaviti zbirku pesama „Ljubav i  obest čovečija“. 

U ponedeljak 27. maja, od 12 časova u Sokolskom domu biće prikazan crtani film „Mali princ“ , a od 16 časova u ulici Svetog Ahilija,  Predškolska ustanova Arilje nastupa sa svojim specijalizovanim programom „Plesna početnica“. Istog dana, u Arilju će gostovati Ljiljana Stjepanović koja će od 20 časova na sceni Sokolskog doma  izvesti monodramu „Gospođa ministarka“.

Na Dan opštine završava se i program „Majskih dana kulture“ Svečanom sednicom Skupštine od 16 časova i koncertom u Gradskom parku na kome će nastupiti Amadeus bend.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Pokrovitelj „Majskih dana kulture“ je opština Arilje.

M.N. / Izvor: Ustanova za bibliotečko informacionu delatnost i kulturni turizam


TOP